Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
20 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dkg kakaó
3 evőkanál porcukor
1 dl víz
20-25 dkg kókuszreszelék
1 tábla tortabevonó csokoládé
Krém:
fél liter tej
5 evőkanál liszt
1 csomag vanília cukor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgákat keverd habosra kb. 1 dl vízzel, folyamatosan kevergetve add hozzá a porcukrot és a puha margarint. A tojások fehérjét a 10 dkg kristálycukorral együtt egy elektromos habverővel verd fel kemény habbá. A tojásos masszába szórd bele a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet, majd ezt a tésztát lazítsd a tojáshab felével, majd add hozzá a hab másik felét is. Sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsibe öntsd és előmelegített sütőben alacsony hőfokon süsd készre. 30-35 perc után érdemes tűpróbát csinálni.
A krémhez a tejben a lisztet a vaníliacukorral főzd sűrűre, amikor kész, tedd félre hűlni. Közben a vajat, a porcukorral, keverd össze egy robotgép segítségével és add a kihűlt tejes krémhez.
Ha a tészta is kihűlt vágd ketté és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kerek formákat szaggass ki belőle. Ezt kend meg a krémmel belül és kívül, majd kókuszreszelékben forgasd meg, tetejét gőz fölött felolvasztott, egy evőkanál étolajjal elkevert csokoládémázzal vond be.