nlc.hu
Gasztro
Hólabda

Hólabda

Hozzávalók:

Piskóta:

• 5 db tojás
• 20 dkg porcukor
• 10 dkg kristálycukor
• 15 dkg margarin
• 35 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 2 dkg kakaó
• 3 evőkanál porcukor
• 1 dl víz
• 20-25 dkg kókuszreszelék
• 1 tábla tortabevonó csokoládé

Krém:

• fél liter tej
• 5 evőkanál liszt
• 1 csomag vanília cukor
• 20 dkg vaj
• 20 dkg porcukor


Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat keverd habosra kb. 1 dl vízzel, folyamatosan kevergetve add hozzá a porcukrot és a puha margarint. A tojások fehérjét a 10 dkg kristálycukorral együtt egy elektromos habverővel verd fel kemény habbá. A tojásos masszába szórd bele a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet, majd ezt a tésztát lazítsd a tojáshab felével, majd add hozzá a hab másik felét is. Sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsibe öntsd és előmelegített sütőben alacsony hőfokon süsd készre. 30-35 perc után érdemes tűpróbát csinálni.
A krémhez a tejben a lisztet a vaníliacukorral főzd sűrűre, amikor kész, tedd félre hűlni. Közben a vajat, a porcukorral, keverd össze egy robotgép segítségével és add a kihűlt tejes krémhez.
Ha a tészta is kihűlt vágd ketté és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kerek formákat szaggass ki belőle. Ezt kend meg a krémmel belül és kívül, majd kókuszreszelékben forgasd meg, tetejét gőz fölött felolvasztott, egy evőkanál étolajjal elkevert csokoládémázzal vond be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top