nlc.hu
Gasztro
Húsos palacsinta (4 személy részére)

Húsos palacsinta (4 személy részére)

Hozzávalók:


• 20 dkg liszt
• 2 db tojás
• egy kiskanál sütőpor só
• kb. 1, 5 tej
• kb. 3 dl szódavíz
• egy fej vöröshagyma
• olaj
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 2 kiskanál fűszerpaprika
• 2 dl tejföl, főtt csirkehús

Elkészítés:

A lisztből, tojásból, egy csipet sütőporból, tej, szódavíz és egy csipetnyi só hozzáadásával készíts palacsintákat. Az apróra vágott hagymát két evőkanál olajon párold üvegesre, majd a tűzről lehúzva szórd meg fűszerpaprikával. Önts hozzá 1-1, 5 dl vizet, majd visszatéve a tűzre add hozzá a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a felaprított főtt csirkehúst és párold a zöldséget puhára. Keverj bele 2 evőkanál tejfölt. Ezzel a raguval töltsd meg a palacsintákat úgy, hogy a hús szaftja visszamaradjon. Hajtsd össze háromszög alakúra (kétszer kell a palacsintát félbe hajtani). A megmaradt szafthoz add hozzá a maradék tejfölt, rottyantsd össze és locsold meg vele a palacsintákat.
Természetesen maradék paprikáscsirkéből, vagy pörköltből is elkészíthető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top