Gasztro

Kuszkusz saláta (tunisz)

Hozzávalók:

• 20 dkg kuszkusz
• egy nagyobb fej paradicsom
• 6-6 szem aszalt barack
• aszalt szilva apróra vágva
• fél citrom leve
• 1 evőkanál méz
• fél kiskanál fahéj
• fél kiskanál őrölt kömény
• egy csipetnyi őrölt tarkabors
• kb. fél dl olívaolaj
• Fitnesz saláta-mix


Elkészítés:


A kuszkuszt szórd bele egy öblös tálba, és annyi forró vízzel öntsd le, amennyi két újnyira befedi. Tetejét egy tányérral takard le és hagyd, hogy a kuszkusz a gőzben megduzzadjon (kb.20 perc).
Készítsd el az öntetet: a mézet keverd össze a fél citrom levével, a fűszerekkel, és öntsd fel kb. 0,5 dl olívaolajjal.
Elkészítése: a kuszkuszt keverd össze az aszalt gyümölcsökkel, a cikkekre vágott paradicsommal és szórd a saláta-mixre, majd öntsd rá az öntetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top