Gasztro

Csirkemájsaláta (dalmát)

Hozzávalók:



• 1 db fejessaláta,
• 30 dkg csirkemáj,
• 1 db vöröshagyma,
• 1 dl paradicsompüré,
• 2 nagyobb fej gomba,
• babérlevél, só, bors, majoránna, cukor, olívaolaj


Elkészítés:



Kevés olajban fonnyaszd meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd szórd rá a szívétől megtisztított, félbevágott és hideg vízzel leöblített csirkemájat, majd pirítsd meg. Önts alá 0, 5 dl hideg vizet, ízesítsd a fűszerekkel (egy csipet majorránna, só, bors, babérlevél) és add hozzá a paradicsompürét, egy fél kiskanálnyi cukrot. Kevergetve forrald össze.
A gombát tisztítsd meg és vágd fel vékony cikkekre, majd egy másik serpenyőben kevés olajon párold meg.
A fejes salátát alaposan öblítsd le és leveleit tépkedd egy tálba. Erre öntsd rá a paradicsomos csirkemájat, tetejét díszítésül szórd meg a párolt gombával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top