Hozzávalók:
1 db fejessaláta,
30 dkg csirkemáj,
1 db vöröshagyma,
1 dl paradicsompüré,
2 nagyobb fej gomba,
babérlevél, só, bors, majoránna, cukor, olívaolaj
Elkészítés:
Kevés olajban fonnyaszd meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd szórd rá a szívétől megtisztított, félbevágott és hideg vízzel leöblített csirkemájat, majd pirítsd meg. Önts alá 0, 5 dl hideg vizet, ízesítsd a fűszerekkel (egy csipet majorránna, só, bors, babérlevél) és add hozzá a paradicsompürét, egy fél kiskanálnyi cukrot. Kevergetve forrald össze.
A gombát tisztítsd meg és vágd fel vékony cikkekre, majd egy másik serpenyőben kevés olajon párold meg.
A fejes salátát alaposan öblítsd le és leveleit tépkedd egy tálba. Erre öntsd rá a paradicsomos csirkemájat, tetejét díszítésül szórd meg a párolt gombával.