Hozzávalók:
1 kg újburgonya
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 kiskanál örölt kömény
1 kiskanál koriander(örölt)
1 kiskanál paprika örlemény (az Erős Pista, vagy az édesebb Piros Arany is megfelel)
fél-fél kiskanálnyi őrölt fahéj
kurkuma, friss bazsalikom és petrezselyem levél
egy citrom leve
0,5 dl olívaolaj
1 kiskanál cukor
só, bors
1 kiskanál csiliszósz, vagy csípős paprikakrém
Elkészítés:
A burgonyát tisztítás után főzd meg. Egy serpenyőben egy evőkanál olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és a rászórt őrölt fűszereket. Kevergesd fakanállal, majd ad hozzá a paprika örlemémyt, az újburgonyát, az apróra vágott friss fűszereket. Készítsd el hozzá az öntetet: a cukrot, a csipetnyi borsot, csiliszószt keverd össze a citrom levével és az olívaolajjal. Lehűtve tálalható.