Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
5 dkg élesztő
5 dkg kristálycukor
10 dkg barna cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás, 2 dl langyos tej
kb. 15 dkg vaj
10 dkg mazsola
5-8 dkg darált dió
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd meg 1 dl langyos, enyhén cukrozott tejben, majd robotgéppel keverd össze a liszttel, az 5 dkg cukorral, egy zacskó vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a felolvasztott, de már kihűlt vajjal (kb. 10 dekányi), a két tojással és a maradék 1 dl tejjel. Keleszd meleg helyen (25-30 perc), majd újból dagaszd át. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, kb. 1 cm vastagságú téglalappá, és kend meg a maradék olvasztott vajjal (kb. 5 dkg). Szórd meg a darált dióval, a 10 dkg barna cukorral, vaníliás cukorral és a rumba, vagy teába áztatott mazsolával. A piskótatekercshez hasonlóan tekerd fel a tésztát, majd 1-1, 5 cm-es szeleteket vágva belőle, rakd sütőpapírral kibélelt tepsire. További félórát tedd félre meleg helyen állni, hogy a tészta tovább dagadjon, majd előmelegített sütőbe, kb. 180 fokon 15-20 perc alatt süsd készre.