Gasztro

Sonkás minikiflik

Hozzávalók:


• 25 dkg margarin
•  40 dkg liszt
•  1 egész tojás
•  1 tojás sárgája
•  3-4 evőkanál tejföl
•  15+10 dkg reszelt trappista sajt
 • 20 dkg sonka
•  só, bors



A nem túl kemény margarint morzsold el a liszttel, add hozzá a 15 dekányi reszelt sajtot, a tojás sárgáját és az egész tojást. Ízesítsd sóval, borssal és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapj. Formázd cipóvá és legalább fél napig pihentesd a hűtőszekrényben.
Később, belisztezett deszkán nyújtsd vékony (kb. 0,5 cm) lappá és vágj belőle háromszög alakú formákat. A sonkát vágd fel apró kockára, vagy le is darálhatod és keverd össze a maradék (10 dkg) reszelt sajjtal. Egy-egy evőkanálnyit halmozz a tészta hosszabbik aljára, majd innen kezd feltekerni kifli vagy croissant alakúra. Helyezd sütőpapírral kibélelt sütőlapra, tetejüket kend meg olvasztott vajjal és 180 fokon kb. 15-20 percig süsd aranysárgára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top