Hozzávalók egy tepsire:
15 dkg liszt
2 dl tej
3 tojás
egy nagyobb cukkíni
egy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 piros és sárga húsú Kalifornia paprika
5 db húsos paradicsom
10 evőkanálnyi paradicsomsűrítmény
olívaolaj
45 dkg mozzarella sajt
oregánó, só, bors,
10 dkg fekete és zöld mag nélküli olajbogyó
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet a tejjel, a tojásokkal és fűszerezd sóval, borssal, majd egy fél órányit hagyd állni. (Ez nem hagyományos pizzatészta, annál kicsit vékonyabb, omlósabb, puhább!) Ezalatt a cukkínit vágd fel vékony karikákra, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a paprikákat vékony csíkokra, a paradicsomot vékonyan felkarikázva. Egy kb. 22 X 30 cm es tepsit kenj meg vékonyan olajjal, öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 15-20 percig süsd. A paradicsomsűrítményt keverd össze a fokhagymával, vöröshagymával, sóval, borssal és kb. 3 evőkanál szárított oregánóval ezzel a masszával kend meg a tésztát. Tetejére helyezd el a karikára vágott paradicsomszeleteket, a cukkínit, a paprikacsíkokat, szórd meg olívabogyóval, locsolj rá 3-4 evőkanál olívaolajat és bőségesen vastagabbra reszelt sajtot. Süsd további 10 percig, majd vágd fel kisebb adagokra.