Gasztro

Vízpart, nevetés, kánikula, majd egy kis felfrissülés

Végre közeleg a nyár, melegszik az idõ, eljött a strandolás, a nagy „kiülések“, nagy beszélgetések és a gurgulázó nevetések ideje.




Szikrázó napsütés,  egy jó séta, egy kirándulás, vagy éppen a barátokkal töltött kellemes hétvége a Balatonon vagy a strandon. Hát ez a nyár.

Már alig várod, hogy végezz a heti munkáddal, és mehess a szabadba élvezni a szabadságod. Számtalan jó gondolat jut eszedbe, hogy mit is lehetne ilyen szép nyári hétvégén csinálni. Összepakolod családodat vagy éppen barátaidat, és lementek a Balatonhoz hétvégézni, vagy éppen kimész a strandra süttetni magad. A parton lógatod a lábad a vízbe, majd megszomjazol, és elmész inni egy kellemes nedűt. Találkozol ismerősökkel, nevettek. Visszafelé már rohanva mész a víz felé, arcodat süti a nap, és alig várod, hogy egy hatalmas ugrással a vízbe érj. Jobb esetben csak a környékeden fürdőzők 70 százalék lesz a fejbúbjáig vizes a hatalmas hasas miatt, de a strandon lubickoló gyerekek nagy nevetéséből látod, hogy tetszett nekik a mozdulat, néhányan kicsit morcosak, de ez is hamar elillan. Nyár van.

Megéhezel, közben megérkeztek a barátaid is. Kicsit töprengtek azon, hogy mit kellene enni, majd elmentek, és tipikus strand-kosztot esztek. Jól esik. Kicsit bágyadtak vagytok a meleg nyári naptól, a víztől és a fürdőzéstől, de ez is kellemes. Hirtelen megpillantasz egy jégkrémárust, felgyorsítod léptedet, és egyenesen felé tartasz.
 „Meg van, ez még kell, hiszen nyár van“ – gondolod magadban, és már azon töprengesz, hogy milyen ízű jégkrémmel hűsítsd felforrósodott szervezetedet. Szereted a csokit, a vaníliát, az epret és a diót is. Csábító mindegyik, de ennyi jégkrémmel nem tudsz most megbírkózni. Választasz: eper. Beleharapsz. Olvad az eperjégkrém a szádban, a hideg átjárja minden porcikádat. Nagyon jól esik, most igazán nyár van.







A nap kezd lemenni, a fák árnyéka már teljesen ellep, hazaindulsz. „Ez egy jó nap volt“ – állapítod meg magadban, miközben kilépsz a strandkapun. Még most is érzed az eper ízét a szádban…


Nézd meg a honlapot is! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top