nlc.hu
Gasztro

Rakott spárga





Hozzávalók:

• 50 dkg spárga
• 20 dkg rizs
• 30 dkg darált csirkemell filé
• 0, 5 dl olívaolaj
• ízlés szerint só
• fehérbors
• szerecsendió
• egy csokor petrezselyem
• fél liter tejföl


Elkészítés:

A spárgát bő, mintegy 1, 5 – 2 literes sózott, cukrozott vízben főzd meg nem túl puhára, majd csepegtesd le.A rizst vízben, a szokásos módon párold meg, majd a felét halmozd egy kiolajozott tepsi, vagy jénai tál aljára. A másik felét keverd össze a darált hússal, ízesítsd sóval, fehérborssal, apróra vágott petrezselyemmel, majd terítsd rá a rizsre. Végezetül fedd be az előfőzött spárgával. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval és öntsd rá a tejfölt. Forró sütőben kb. 40-45 perc alatt elkészül.(Ízletes változatot kapsz, akkor is, ha a darált húst, nagyobb darabokra vágott sóval, borssal, citromlével fűszerezett tengeri halfilé darabokkal heyettesíted. Ebben az esetben, csak fele annyi rizst kell használni.)

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top