Gasztro

Rakott spárga





Hozzávalók:

• 50 dkg spárga
• 20 dkg rizs
• 30 dkg darált csirkemell filé
• 0, 5 dl olívaolaj
• ízlés szerint só
• fehérbors
• szerecsendió
• egy csokor petrezselyem
• fél liter tejföl


Elkészítés:

A spárgát bő, mintegy 1, 5 – 2 literes sózott, cukrozott vízben főzd meg nem túl puhára, majd csepegtesd le.A rizst vízben, a szokásos módon párold meg, majd a felét halmozd egy kiolajozott tepsi, vagy jénai tál aljára. A másik felét keverd össze a darált hússal, ízesítsd sóval, fehérborssal, apróra vágott petrezselyemmel, majd terítsd rá a rizsre. Végezetül fedd be az előfőzött spárgával. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval és öntsd rá a tejfölt. Forró sütőben kb. 40-45 perc alatt elkészül.(Ízletes változatot kapsz, akkor is, ha a darált húst, nagyobb darabokra vágott sóval, borssal, citromlével fűszerezett tengeri halfilé darabokkal heyettesíted. Ebben az esetben, csak fele annyi rizst kell használni.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top