Gasztro

Spárgafõzelék





Hozzávalók:


• 40-50 dkg spárga
• 5-6 dkg vaj
• ízlés szerint só, cukor, citromlé
• 1 teáskanál őrölt pirospaprika
• 2 dl tejföl
• 2-3 púpos evőkanál liszt


Elkészítés:

A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd hogy öszerottyanjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top