
½ kg paradicsom 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve 1 fej vöröshagyma, cikkelyekre vágva olívaolaj marék friss bazsalikom (10-12 nagy levél) 1,5 ek cukor (+ az ízesítéshez 1-2 ek) 6 dl húsleves só, bors Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 220C fokra (gáz 7-es fokozat). A paradicsomokat keresztben félbevágjuk és egy alufóliával bélelt tepsire helyezzük vágott felükkel felfelé. A fokhagymagerezdeket egészen vékonyra szeleteljük és a paradicsomok tetejére szórjuk. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk és a paradicsomok körül elrendezzük. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomok tetejét megszórjuk cukorral. 25 percig sütjük. Aprítógépbe, vagy turmixgépbe tesszük a sült paradicsomokat, ráöntjük a húslevest és összeturmixoljuk. Aki akarja, átpaszírozhatja. Összerottyantjuk tűzön, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint 1-2 ek cukorral kerekítjük. A bazsalikomleveleket vékony csíkokra vágjuk és beledobjuk a levesbe. Langyosan és teljesen lehűtve is nagyon finom. Kínálhatunk mellé fokhagymás pirítóst, krutont, díszíthetjük mozarellás, koktélparadicsomos nyárssal. |