Hozzávalók 4 személyre: 6 dl híg joghurt (vagy író) 2 gerezd fokhagyma, aprítva 1 kis friss chilipaprika, kimagozva, apróra vágva 2 kk mustármag 2 kk őrölt kömény 2 kk őrölt koriander 2 kk kurkuma tetejére friss koriander 2-3 ek olaj Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a felaprított fokhagymát, kimagozott, apróra darabolt chilipaprikát a és a fűszereket. Néhány percig pirítjuk, amíg a mustármag elkezd ugrálni a lábasban. Felöntjük a húslevessel és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a joghurtot és kézi habverővel teljesen simára keverjük. Behűtve tálaljuk. Tálalás előtt megkeverjük és a tetejére friss koriandert szórunk. Ha tartalmasabb levest szeretnénk, tehetünk bele egy doboz konzerv csicseriborsót, vagy kockára vágott paradicsomot. |