Gasztro

Indiai fûszeres joghurtleves




Hozzávalók 4 személyre:





• 6 dl hideg húsleves
• 6 dl híg joghurt (vagy író)
• 2 gerezd fokhagyma, aprítva
• 1 kis friss chilipaprika, kimagozva, apróra vágva
• 2 kk mustármag
• 2 kk őrölt kömény
• 2 kk őrölt koriander
• 2 kk kurkuma
• tetejére friss koriander
• 2-3 ek olaj

Elkészítés:

Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a felaprított fokhagymát, kimagozott, apróra darabolt chilipaprikát a és a fűszereket. Néhány percig pirítjuk, amíg a mustármag elkezd „ugrálni” a lábasban. Felöntjük a húslevessel és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a joghurtot és kézi habverővel teljesen simára keverjük. Behűtve tálaljuk. Tálalás előtt megkeverjük és a tetejére friss koriandert szórunk. Ha tartalmasabb levest szeretnénk, tehetünk bele egy doboz konzerv csicseriborsót, vagy kockára vágott paradicsomot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top