Gasztro

Tarator – bolgár diós uborkaleves










Hozzávalók 4 személyre:


• 1 nagy kígyóuborka
• 5 dl natúr joghurt
• 5 dl hideg zöldségalaplé (házi híján a kocka is megteszi)
• 2 fokhagymagerezd, apróra vágva
• 5 dkg darált dió
• só, fehérbors
• tetejére: olívaolaj, újhagyma, dió

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk és kiskanállal kimagozzuk a közepét. Apró kockákra vágjuk. Aprítógépbe, vagy turmixgépbe dobjuk az uborkát, az apróra szeletelt fokhagymát, a darált diót, felöntjük a hideg zöldségalaplével és a joghurttal. A joghurtból ehhez a leveshez folyósabb állagút használjunk. Sózzuk, borsozzuk és teljesen simára turmixoljuk. A leves tetejét olívaolajjal, vékony karikákra szeletelt újhagymával és durvára vágott dióval díszítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top