Hozzávalók 4 személyre: 1,2 l húsleves 1 dl tejföl (vagy joghurt) 2 tk étkezési keményítő 2 fokhagymagerezd 2 babérlevél 1 kk pirospaprika fél citrom leve 2 ek cukor só, bors 2 púpos ek friss kapor 2 púpos ek petrezselyemzöld 1 ek friss tárkony Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. A húslevesbe (amely kockából is készülhet) tesszük két egész gerezd fokhagymával és két babérlevéllel. Puhára, de haraphatóra (al dente) főzzük ez zöldbabtól függően kb. 15-20 perc. A fokhagymát és a babérlevelet eltávolítjuk. A tejfölt kézi habverővel simára keverjük a pirospaprikával és a keményítővel, hozzámerünk a levesből, hogy csomómentes legyen. Visszaöntjük a lábasba és behabarjuk vele a levest. Összerottyantjuk és beleöntjük fél citrom kifacsart levét, majd ízlés szerint 2-3 ek cukorral édesítjük. A friss zöldfűszereket felaprítjuk és a legvégén hozzáadjuk a leveshez. Langyosan, vagy behűtve tálaljuk. |