Gasztro

Zöldfûszeres édes-savanyú hideg zöldbableves




Hozzávalók 4 személyre:





• ½ kg zöldbab (lehetőség szerint vegyesen zöld és sárga)
• 1,2 l húsleves
• 1 dl tejföl (vagy joghurt)
• 2 tk étkezési keményítő
• 2 fokhagymagerezd
• 2 babérlevél
• 1 kk pirospaprika
• fél citrom leve
• 2 ek cukor
• só, bors
• 2 púpos ek friss kapor
• 2 púpos ek petrezselyemzöld
• 1 ek friss tárkony

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. A húslevesbe (amely kockából is készülhet) tesszük két egész gerezd fokhagymával és két babérlevéllel. Puhára, de haraphatóra (al dente) főzzük – ez zöldbabtól függően kb. 15-20 perc. A fokhagymát és a babérlevelet eltávolítjuk. A tejfölt kézi habverővel simára keverjük a pirospaprikával és a keményítővel, hozzámerünk a levesből, hogy csomómentes legyen. Visszaöntjük a lábasba és behabarjuk vele a levest. Összerottyantjuk és beleöntjük fél citrom kifacsart levét, majd ízlés szerint 2-3 ek cukorral édesítjük. A friss zöldfűszereket felaprítjuk és a legvégén hozzáadjuk a leveshez. Langyosan, vagy behűtve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top