A lisztet egy lábosba a tojással, egy evőkanál cukorral, csipet sóval morzsold össze, add hozzá a nem túl puha vajat, és kézzel gyúrd össze puha tésztává. Hűvös helyen pihentesd egy órát. Egy kerek, kapcsos 22-23 cm-es átmérőjű tortaforma alját és szélét vajazd ki, majd béleld ki a tésztával, úgy, hogy legalább három ujjnyi (3-4cm) magas pereme legyen. Villával szürkáld meg az alját és előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig. Ha kihűlt vedd ki a formából. A vanília krémport és 3, 5 dl tejet habverővel keverd kemény habbá és öntsd bele a torta aljába. A krémhez a málna felét forrald össze a borral és a maradék cukorral és kb. 1 dl vízzel. A zselatinport a zacskóján levő utasítás szerint áztasd vízbe, a megfőzött málnát villával, vagy botixerrel paszírozd át és keverd össze a zselatinnal. Hagyd állni. A tortába szórd bele a málnaszemeket és öntsd rá a krémet. Tedd a tortát hideg helyre hűlni. A lekvárt mikroba melegítsd fel, kend meg vele a torta oldalát és díszítésül szórj rá mandulaforgácsot, vagy darált diót.