Gasztro

Málnatorta





Hozzávalók:


• 12 dkg liszt
• 10 dkg cukor
• 1 tojás
• 6 dkg vaj
• hidegen kikeverhető vanília krémpor
• 3, 5 dl tej,
• 60 dkg málna
• 2 dl fehérbor
• 2-3 evőkanál málnalekvár (eperlekvárral is helyettesíthető)
• 1 csomag zselatinpor
• díszítésül mandulaforgács vagy darált dió


Elkészítés:

A lisztet egy lábosba a tojással, egy evőkanál cukorral, csipet sóval morzsold össze, add hozzá a nem túl puha vajat, és kézzel gyúrd össze puha tésztává. Hűvös helyen pihentesd egy órát.
Egy kerek, kapcsos 22-23 cm-es átmérőjű tortaforma alját és szélét vajazd ki, majd béleld ki a tésztával, úgy, hogy legalább három ujjnyi (3-4cm) magas pereme legyen. Villával szürkáld meg az alját és előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig. Ha kihűlt vedd ki a formából.
A vanília krémport és 3, 5 dl tejet habverővel keverd kemény habbá és öntsd bele a torta aljába.
A krémhez a málna felét forrald össze a borral és a maradék cukorral és kb. 1 dl vízzel. A zselatinport a zacskóján levő utasítás szerint áztasd vízbe, a megfőzött málnát villával, vagy botixerrel paszírozd át és keverd össze a zselatinnal. Hagyd állni. A tortába szórd bele a málnaszemeket és öntsd rá a krémet. Tedd a tortát hideg helyre hűlni. A lekvárt mikroba melegítsd fel, kend meg vele a torta oldalát és díszítésül szórj rá mandulaforgácsot, vagy darált diót. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top