Gasztro

Hummusz – közel-keleti csicseriborsópüré





• 1 doboz konzerv csicseriborsó




• 1 gerezd fokhagyma
• fél citrom leve
• 2 tk tahini*
• 2 ek olívaolaj
• só

*a tahini egy szezámkrém, amely közel-keleti hozzávalókat árusító üzletekben kapható

Elkészítés:

A konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük, a levét félretesszük. Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük, hozzáöntünk a csicseriborsó levéből először 2-3 evőkanálnyit, és teljesen simára pürésítjük. Ha túl tömör, még további levet öntünk hozzá, és újra pürésítjük. Tálaláskor egy lapos tálra halmozzuk, közepébe kis mélyedést csinálunk, és meglocsoljuk olívaolajjal.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top