125 g vaj 6 db tojás 175 g cukor 5 dl tejszín 500g málna A csokit gőz fölött megolvasztjuk, belerakjuk a vajat, és az egészet alaposan kikeverjük. Akkor jó a massza, ha szép fényes. 4 tojást szétválasztunk, két fehérjét félrerakunk, a maradék kettőt pedig összeverjük a négy sárgájával és 75 g cukorral. Egy kicsit habverővel átdolgozzuk, és a csokis masszához öntjük. A maradék fehérjéket verjük fel félig, majd adjuk hozzá fokozatosan a maradék 100 g cukrot. Ha a fehérje kemény a csokis masszával összeforgatjuk és egy 23 cm átmérőjű Málnahab: A tejszínt verjük fel, és ha kész, akkor keverjük hozzá a málnát. A málnás tejszínhabot rakjuk a torta tetejére. Extra tipp: A maradék málnahabot tegyük kehelybe, és munkánk megérdemelt jutalmaként jóízűen kanalazzuk el!
|