Gasztro

Csokoládétorta málnahabbal










Nézd meg képgalériánkat!
Klikk a képre
!
• 250 g étcsokoládé
• 125 g vaj
• 6 db tojás
• 175 g cukor
• 5 dl tejszín
• 500g málna

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, belerakjuk a vajat, és az egészet alaposan kikeverjük. Akkor jó a massza, ha szép fényes. 4 tojást szétválasztunk, két fehérjét félrerakunk, a maradék kettőt pedig összeverjük a négy sárgájával és 75 g cukorral. Egy kicsit habverővel átdolgozzuk, és a csokis masszához öntjük. A maradék fehérjéket verjük fel félig, majd adjuk hozzá fokozatosan a maradék 100 g cukrot. Ha a fehérje kemény a csokis masszával összeforgatjuk és egy 23 cm átmérőjű



tortaformába rakjuk, 180 fokon 45-50 percig sütjük. Ha kész a torta, akkor kihűtjük ( másképpen a tejszínhab megolvad rajta).
Málnahab:
A tejszínt verjük fel, és ha kész, akkor keverjük hozzá a málnát. A málnás tejszínhabot rakjuk a torta tetejére.
Extra tipp:
A maradék málnahabot tegyük kehelybe, és munkánk megérdemelt jutalmaként jóízűen kanalazzuk el!





 Zenei ajánlat: Hotel Costes 8

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top