1 doboz vaníliafagyi
500 g vegyes válogatott bogyós gyümölcs (málna, ribizli, eper, cseresznye, meggy) 4 evőkanál balzsamecet 4 evőkanál kristálycukor A gyümölcsöket átmossuk, a magokat eltávolítjuk. Az egész egyveleget egy lábasba helyezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel és a cukorral. Lassú tűzön felforraljuk. Forrás után egy 10 percet még a tűzön melegítjük, aztán levehetjük a tűzről, addigra már a gyümölcsök megfelelő mennyiségű levet engednek. Megkóstoljuk, ha szükséges, akkor cukorral ízesítjük. Ne feledjük, hogy ez az egész csoda a mézédes fagyira kerül rá, tehát nem baj, ha egy kicsit savanykásabb az öntet. A fagyit egy nagyobb tál közepére helyezzük, és a még meleg öntettel meglocsoljuk. A gyümölcsöket a fagyi köré pakoljuk.
|