Gasztro

Vaníliafagyi balzsamecetes gyümölcsöntettel





• 1 doboz vaníliafagyi





Nézd meg képgalériánkat!
Klikk a képre!

• 500 g vegyes válogatott bogyós gyümölcs
(málna, ribizli, eper, cseresznye, meggy)
• 4 evőkanál balzsamecet
• 4 evőkanál kristálycukor



A gyümölcsöket átmossuk, a magokat eltávolítjuk. Az egész egyveleget egy lábasba helyezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel és a cukorral. Lassú




tűzön felforraljuk. Forrás után egy 10 percet még a tűzön melegítjük, aztán levehetjük a tűzről, addigra már a gyümölcsök megfelelő mennyiségű levet engednek. Megkóstoljuk, ha szükséges, akkor cukorral ízesítjük. Ne feledjük, hogy ez az egész csoda a mézédes fagyira kerül rá, tehát nem baj, ha egy kicsit savanykásabb az öntet. A fagyit egy nagyobb tál közepére helyezzük, és a még meleg öntettel meglocsoljuk. A gyümölcsöket a fagyi köré pakoljuk.

Amikor a meleg, kicsit savanykás öntet találkozik az édes fagyival és a gyümölcsökkel, akkor, ha csak egy percre is, de a nirvánában érezheted magad.






 Zenei ajánlat: Nirvana – Lounge 1







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top