Gasztro

Csípõs paradicsomlekvár




Hozzávalók (egy 4dl-es üveghez)





1 kg paradicsom
10dkg zselésítő cukor
3 gerezd fokhagyma
2ek balzsamecet
1 kis csípős chilipaprika
csipet só

A paradicsomokról lehúzzuk a héjukat (tetején keresztet vágunk, forró vízbe tesszük néhány másodpercre, így könnyen lejön), kiskanállal kikaparjuk a magjukat. A paradicsomhúst felkockázzuk. Lábasba tesszük az átnyomott fokhagymával. 20-25 percig főzzük, amíg teljesen szétfő. Ekkor botmixerrel simára pürésítjük. Hozzáadjuk a zselésítő cukrot, a balzsamecetet, a sót és a kimagozott, karikákra vágott chilipaprikát. További 25-40 percig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük. Sültekhez, füstölt húsokhoz, markáns ízű sajtokhoz nagyon jól illik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése