Gasztro

Mandulás cseresznyedzsem








Hozzávalók (egy 4dl-es üveghez)


• ½ kg cseresznye, kimagozva
• 20dkg zselésítő cukor
• ½ citrom leve
• egy marék durvára vágott mandula
• 2 tk amaretto, vagy más mandulalikőr

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Lábasba tesszük a citrom levével, fél dl vízzel, felforraljuk és kb. 15-20 percig főzzük, amíg levet ereszt és megpuhul. Hozzáadjuk a zselésítő cukrot, és további 20-30 percig főzzük, amíg besűrűsödik. A legvégén hozzáadjuk a durvára vágott mandulát és a likőrt. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top