Gasztro

Mandulás cseresznyedzsem








Hozzávalók (egy 4dl-es üveghez)


• ½ kg cseresznye, kimagozva
• 20dkg zselésítő cukor
• ½ citrom leve
• egy marék durvára vágott mandula
• 2 tk amaretto, vagy más mandulalikőr

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Lábasba tesszük a citrom levével, fél dl vízzel, felforraljuk és kb. 15-20 percig főzzük, amíg levet ereszt és megpuhul. Hozzáadjuk a zselésítő cukrot, és további 20-30 percig főzzük, amíg besűrűsödik. A legvégén hozzáadjuk a durvára vágott mandulát és a likőrt. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése