Gasztro

Réteges õszibarack-és málnadzsem





Hozzávalók (két 4dl-es üveghez)

• 1/2 kg őszibarack
• 20dkg zselésítő cukor
• 1/2 citrom leve
• 1/2 kg málna
• 20dkg zselésítő cukor
• 1/2 citrom leve





A két dzsemet két külön lábasban elkészítjük:
1. Az őszibarackhoz a barackról lehúzzuk a héját (egy percre felforralt vízbe dobjuk, így könnyen lejön), eltávolítjuk a magját és felkockázzuk. Lábasba tesszük a citrom levével, fél dl vízzel, felforraljuk és kb. 15-20 percig főzzük, amíg levet ereszt és megpuhul. Hozzáadjuk a zselésítő cukrot, és további 20-30 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük
2. Másik lábasban főzzük a málnadzsemet: A málnát lábasba tesszük a citrom levével, felforraljuk és kb. 10 percig főzzük, amíg levet ereszt. Akit zavarnak a magok, átpasszírozhatja. Hozzáadjuk a zselésítő cukrot, és további 15-20 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük.
Néhány nap múlva két tiszta, sterilizált üvegbe, felváltva, rétegesen tesszük a kétféle dzsemet és lezárjuk. Szép ajándék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top