1,5 dl víz 5 dkg cukor 1 citrom (vagy 2 lime) leve kb. 60 dkg görögdinnyehús A vizet és cukrot egy kis lábasban összeforraljuk, hogy a cukor teljesen felolvadjon (a cukor mennyisége ízléstől és a dinnye édességétől is függ). Hozzáadjuk a citromlét és lehűtjük. A görögdinnyét magostul felkockázzuk. Hozzáöntjük a kihűtött szirupot és botmixerrel, vagy turmixgépben teljesen simára pürésítjük. Egy szűrőn átpaszírozzuk, hogy a magokat eltávolítsuk. A gyümölcspürét egy nagy lapos műanyag edénybe töltjük ( vagy pl. kettő fagyisdobozba), és a mélyhűtőbe tesszük. Kb. 1 óra múlva kivesszük, és egy villával jégszilánkokra, kásásra kapargatjuk. Ezt megismételjük még néhányszor egy-két óránként. |