Gasztro

Sárgadinnyetatár pármai sonkával












Hozzávalók (4 személy)

• 2 közepes sárgadinnye
• 10 dkg pármai sonka (vagy más, finom, szárított, hajszálvékonyra szeletelt sonka)
• 5 dkg rukkola
• fél vöröshagyma, apróra vágva
• 8-10 nagy bazsalikomlevél
• olívaolaj
• só, bors


Elkészítés:

A sárgadinnyét és a hagymát egész pici kockákra vágjuk. A rukkolát és bazsalikomot aprítjuk. A sonkát kis darabokra tépkedjük, de néhány szép szeletet megtartunk díszítéshez.
Egy edényben összekeverjük a dinnyét, hagymát, rukkolát, bazsalikomot, sonkadarabokat, sót, borsot és pici olívaolajat adunk hozzá. Tányérra halmozzuk (vagy formába rendezzük), a tetejét sonkával és rukkola levelekkel díszítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top