Hozzávalók (4 személyre): 20dkg friss kecskesajt (vagy más markáns ízű lágy sajt, pl. feta, gorgonzola) 1kg görögdinnye néhány levél friss bazsalikom frissen őrölt bors olívaolaj balzsamecet Először elkészítjük a balzsamecet szirupot: ehhez egy üveg (2,5dl) olcsó balzsamecetet egy lábasba öntünk és erős lángon felére beforralunk, amíg besűrűsödik, és szirupos állagú nem lesz. Kis üvegben hűtőben tároljuk. A görögdinnyét felszeleteljük, rámorzsoljuk a kecskesajtot, frissen őrölt borsot, bazsalikomleveleket tépkedünk rá, majd meglocsoljuk pici olívaolajjal, végül a sűrű, édes balzsamecet sziruppal. Elegáns, látványos előételnek tálalhatjuk úgy, hogy a dinnyeszeletekből pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kerek szeleteket szúrunk kis, és felváltva rendezzük körbe a sajttal (paradicsom-mozarella stílusban) |