50 dkg borjú szűz
10 db chillis olajban eltett fokhagyma
1 tányér zöldségkeverék (gomba, zöldbab, brokkoli, répa)
só
bors
olíva
50dkg vaj
A sütőt felmelegítjük 220 fokra.
A borjút alaposan megmossuk, és felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
A zöldségeket batyuba halmozzuk, oda is mehet egy kis só, bors. A zöldségkeverék tetejére helyezzük a borjúszeleteket, rárakjuk a fokhagymát, a vajat rámorzsoljuk a tetejére, megöntözzük egy kis olívaolajjal. A batyu hosszabbik részét behajtjuk, megnyomkodjuk minimum négyszer. A batyu egyetlen nyitott oldalán beöntjük a bort (ha marad bor azt büszkén elfogyaszthatjuk), és hajtunk, nyomkodjuk minimum négyszer, és a batyu zárva.
Óvatosan egy tepsire helyezzük és rárakjuk a gáztűzhelyre, hogy egy kicsit megforrjon, rottyanjon egyet, aztán mehet is a sütőbe. Kb. 50 percig sütjük.
Tipp:
Tálalásnál a tál egyik részére elhelyezhetjük a zöldségeket a másik részre pedig fektessük a húsokat .
Jó étvágyat! Zenei Ajánlat: The Best Of Nick Cave And The Bad Seeds
|
|