50 dkg sertés szűz
10 dkg szárított rókagomba
2 db édesköménygumó
1 marék bazsalikom
8-10 db koktélparadicsom
1 ek édesköménymag ( ha nincs mozsár lehet őrölt is)
só
bors
olivaolaj
50 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt felmelegítjük 220 fokra.
A szárított gombát beáztatjuk langyos vízbe kb. fél órára. Utána leszűrjük, a gombát félrerakjuk. Az édesköményt vastagabb csíkokra szeleteljük, a koktélparadicsomot pedig felezzük. A bazsalikomot megmossuk és széttépkedjük.
A sertést alaposan megmossuk, felszeleteljük. A köménymagot, sót, borsot mozsárba szórjuk és egy kevés olívaolajjal összezúzzuk. A kapott masszával bekenjük a húsokat.
Az édesköményt a fóliára szórom rárakom a felezett paradicsomot. Megszórom a friss bazsalikommal és ráfektettem a húsokat. A tetejére pedig mehet a gomba. A batyu hosszabbik részét hajtunk, megnyomkodjuk minimum 4szer. A batyu egyetlen nyitott oldalán beöntjük a bort (ha marad bor azt büszkén elfogyaszthatjuk), és hajtogatunk, megnyomkodjuk minimum négyszer a batyu szélét, és a batyu zárva.
Óvatosan egy tepsire helyezzük és rakjuk a gáztűzhelyre, hogy egy kicsit megforrjon, aztán mehet is a sütőbe. Kb 60 percig sütjük.
Tipp:
Tálalásnál lehet hasonló mint a sütésnél, a tányér egyik részén az édeskömény rá a paradicsom bazsalikom a másik részen a hús rá a gomba.