Nincs ízletesebb és táplálóbb ital egy tejes-tejszínes-joghurtos turmixnál. A jól elkészített mixszel kiváltható bármelyik étkezési fogás: iható reggel, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára attól függően, hogy a diétánk része, vagy csak ínyenckedésre szánjuk.
Elő hát a turmixgéppel, a jégkockával és a gyümölcsökkel!
Epres-banános turmix Jeges forró csoki Málna shake Mandulás tej Nutella turmix Pina Colada turmix Nyári vitaminbomba Zöldésges natúr-mix |
Mit mivel turmixoljunk?
Menj bátran a fejed és a gyomrod után persze azért nem árt odafigyelni az ital tápértékére is:
Ha számodra fontos a vitaminbevitel ízesítsd kevés túróval, natúr, vagy gyümölcs joghurttal, 100%-os narancslével, ásványvízzel.
Ha táplálóbb, dúsabb italt szeretnél készíteni, hígítsd tejjel, szójatejjel, kókusztejjel vagy tejszínnel.
Ha ínyenckedni akarsz, dúsítsd citrom, vagy narancs reszelt héjával, egy csipetnyi őrölt fahéjjal, gyömbérrel, olvasztott csokoládéval, vaníliarúd kikapart belsejével, mogyorókrémmel stb.
Kombináld gyümölccsel: a legegészségesebb, legintenzívebb ízt akkor kapod, ha friss idénygyümölcsöt használsz. A turmixolásban az a csodálatos, hogy a konzerv és fagyasztott gyümölcsök egyaránt jó alapanyagnak bizonyulnak. Sűrítő anyagként a banán mindig számításba jöhet. Vészhelyzetben pedig a málna, vagy áfonyaszörp is megfelelő összetevő lehet.
Kombináld zöldségekkel: a legelszántabb fogyókúrázók kedvelt itala a friss primőrzöldségek pépesítése. Többnyire ásványvízzel, vagy joghurttal szokták kombinálni.