Hozzávalók 5 literes üveghez:
1-1 szál répa és torma
2 evőkanál só
4 evőkanál cukor
2-3 evőkanál ecet (max.10 %-os)
1-1 kiskanál köménymag, mustármag
10 szem szegfűbors, feketebors
1-2 szál csombor
1 kiskanál szalicil
Elkészítés:
Az uborkát mosd meg alaposan, és helyezd szorosan az üvegbe, tehetsz közéjük karikára vágott sárgarépát és tormát is.
Felöntőlé: Kb. 3 liter vizet 2-3 evőkanál ecettel forralj fel, add hozzá a sót, cukrot, köménymagot, borsot, szegfűborsot, csombort és a szalicilt. Ha felforrt öntsd az uborkára, tetejét szórd meg mustármaggal, majd amikor kihűlt, zárd le. Egy heti pihentetés után öntsd rá a megmaradt felöntőlét, és hűvös helyen teleltesd.