nlc.hu
Gasztro
Ecetes szilva

Ecetes szilva

Hozzávalók:


• 1-2 kg szilva
• 1,5-2 dl evőkanál borecet
• 40 dkg cukor
• 5-5 szem feketebors
• szegfűszeg


Elkészítés:

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük és magostul üvegekbe rakjuk.
Felöntőlé: Forralj fel kb. egy liter vizet a borecettel, cukorral, sóval, fűszerekkel, ha hab keletkezik a tetején, azt egy szűrőlapáttal szedd le. A forró oldatot öntsd a szilvára úgy, hogy a tetejét teljesen elfedje. Az üvegeket helyezd száraz gőzbe (tekerj az üvegek köré újságpapírt és az egészet alaposan takard be paplannal, vagy párnával). 24 óra elteltével az úságpapírral körbetekert üvegeket tedd egy nagy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy az üvegek kétharmadáig érjen és a szilvát gyöngyöző forralással 15 percig főzd. Tedd ismét száraz dunsztba, amikor kihűlt, helyezd el a kamrába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top