Hozzávalók 2-3 literes üveghez:
zsenge, uborka nagyságú cukkíni
liszt
2 csokor kapor
1-2 szál torma
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
Elkészítés:
A cukkíninek vágd be az oldalát és metszd le a szárát. A befőttes üveg aljára tegyél literenként 1 evőkanál lisztet, fokhagymát, babérlevelet a kapor alá és szorosan helyezd egymás mellé a cukkíniket. Két liter vizet forralj fel 4 evőkanál sóval, és öntsd tele az üveget, amit kétrétegű, belső oldalán bevizezett celofánnal köss le és hűvös helyen érleld. (Figyelem. Nem szabad fémfedővel légmentesen lezárni!) Tetejére most ne tegyél kenyeret, viszont az uborkát szorítsd le egy keresztben kifeszített tormával, vagy előzőleg vízben áztatott falapocskával. A naptól elzárt lassú erjedés során kifolyhat a leve, ezért tegyél alá egy tányért is. Kb. 5-6 hónap múlva fogyasztható. Felbontva hűtőszekrényben kell tárolni.