nlc.hu
Gasztro

Mángold fõzelék

Hozzávalók:

• 50 dkg mángold,
• 3-4 dl tej, vagy tejszín
• liszt, margarin
• fokhagyma, só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A mángold levelét alaposan mosd át, majd bőséges, forrásban levő vízben, rövid idő alatt főzd puhára. (Ha a szárát is felhasználod, akkor előbb ezeket dobd be a forrásban levő vízbe, majd néhány perc múlva követheti a levele is. ) Egy szűrőlapáttal emeld ki a mángoldot, és a fele tejjel, vagy tejszínnel turmixold össze. A margarin és liszt segítségével készíts rántást (kb. 5 dkg vajon piríts meg két evőkanál lisztet, add hozzá a zúzott fokhagymát és engedd fel a maradék tejjel. Kézi habverővel keverd csomómentesre, majd öntsd hozzá a turmixolt mángoldot. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Addig kevergesd, amíg krémesre besűrűsödik.
Tipp: Ha a fenti receptet kevés tej, vagy tejszín hozzáadásával készítet, sűrű mártást kapsz, amiből kifőtt csigatésztára öntve, parmezán sajttal megszórva tápláló egytál ételt kapsz.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top