nlc.hu
Gasztro
Lazacbatyu

Lazacbatyu

• 50 dkg lazacfilé
• 5 szál répa
• 2 szál póréhagyma fehér része
• só
• bors
• olíva
• citromlé
• 50dkg vaj

Elkészítés:

A sütőt felmelegítjük 220 fokra.

A lazacfilét alaposan megmossuk, és nagyobb darabokra felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk frissen facsart citromlével megöntözzük.

A répát és a pórét batyuba halmozzuk, oda is mehet egy kis só, bors. A zöldséghalomra helyezzük a lazacfilét . A vajat rámorzsoljuk a tetejére. Ráfacsarjuk a fél citrom levét és megöntözzük egy kis olívaolajjal. A batyu hosszabbik részét behajtjuk megnyomkodjuk minimum négyszer. A batyu egyetlen nyitott oldalán beöntjük a bort (ha marad bor azt büszkén elfogyaszthatjuk), és hajtunk, nyomkodunk minimum négyszer, és a batyu zárva.

Óvatosan egy tepsire helyezzük és rárakjuk a gáztűzhelyre, hogy egy kicsit megforrjon, aztán mehet is a sütőbe. Kb 30-35 percig sütjük ennyi idő elég ahhoz hogy a poré és a répa megpuhuljanak a hal pedig szétomoljon a szádban.

Tipp:
Tálalásnál mehet legalulra a répa rá a poré arra, pedig a hal.
Díszíthetjük frissen őrölt színes borssal.

Jó étvágyat !

Zenei Ajánlat: Claude Challe: Lover Dose

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top