50 dkg lazacfilé
5 szál répa
2 szál póréhagyma fehér része
só
bors
olíva
citromlé
50dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt felmelegítjük 220 fokra.
A lazacfilét alaposan megmossuk, és nagyobb darabokra felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk frissen facsart citromlével megöntözzük.
A répát és a pórét batyuba halmozzuk, oda is mehet egy kis só, bors. A zöldséghalomra helyezzük a lazacfilét . A vajat rámorzsoljuk a tetejére. Ráfacsarjuk a fél citrom levét és megöntözzük egy kis olívaolajjal. A batyu hosszabbik részét behajtjuk megnyomkodjuk minimum négyszer. A batyu egyetlen nyitott oldalán beöntjük a bort (ha marad bor azt büszkén elfogyaszthatjuk), és hajtunk, nyomkodunk minimum négyszer, és a batyu zárva.
Óvatosan egy tepsire helyezzük és rárakjuk a gáztűzhelyre, hogy egy kicsit megforrjon, aztán mehet is a sütőbe. Kb 30-35 percig sütjük ennyi idő elég ahhoz hogy a poré és a répa megpuhuljanak a hal pedig szétomoljon a szádban.
Tipp: Tálalásnál mehet legalulra a répa rá a poré arra, pedig a hal.
Díszíthetjük frissen őrölt színes borssal.