nlc.hu
Gasztro
Toszkán kenyér

Toszkán kenyér





Egy kenyér, amelyet só nélkül készítünk. A történet egyszerű. Azokban az időkben, amikor ez a kenyér született, Olaszországban a sót rettenetesen megadóztatták. Egyszerű és nagyszerű. Kiválóan passzol az alapvetően sós ételekhez.

Hozzávalók:

• 550 g fehér liszt
• 410 ml langyos víz
• 15 g élesztő

Elkészítés:





A hozzávalókat egy nagy tálban keverjük össze. Pofozgassuk, gyúrogassuk, míg fényes tészta nem lesz belőle. A kész tésztát takarjuk le és kelesszük minimum 1+1/2 órát. A kelt tésztát formázzuk szexi cipóvá, és késsel vágjuk be 2-3 helyen. A tésztát helyezzük a kivajazott tepsibe, és kelesszük még fél órát. A sütőt melegítsük fel 220 fokra, és süssük a cipót 35-40 percig.

Ha kész, locsoljuk meg egy kis vízzel, és szórjunk rá lisztet. Ezt a kenyeret soha ne vágd, törd. Sokkal rusztikusabb. 


 



Zenei ajánlat: Nicola Conte: Garota Moderna

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top