Hozzávalók:
egy nagyobb csirkemell
10 dkg margarin
2 dl édes fehérbor
egy kisebb fürt fehér és kék szőlő vegyesen
1 dl húsleveskockából készült lé
2 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, bors, majoránna, liszt
Elkészítés:
Egy serpenyőben kevés vajon pirítsd át az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, add hozzá a tisztított, kockákra vágott csirkemellet, és nagy láng felett süsd, amíg a hús kifehéredik. Ekkor öntsd fel a borral, a húsleveslével, ízesítsd sóval, őrölt borssal, majoránnával, és fedő alatt párold puhára. Főzd addig, amíg a leve a felére besűrűsödik. Szórd meg egy kiskanál liszttel és öntsd fel a főzőtejszínnel. Forrald és kevergesd addig, amíg mártás sűrűségű lesz. Keverd bele a szőlőszemeket is. Párolt rizs, rizibizi illik hozzá a legjobban.