Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
2 dl tej, 10 dkg puha vaj
1 tojás
20 dkg különböző színű és méretű mazsola vagy más aszalt gyümölcs, kevés rumba áztatva
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
barna cukor
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt egy evőkanál cukorral elkevert langyos tejben. Keverd össze a lisztet, a puha vajat, a cukrot, az egész tojást, majd öntsd hozzá az élesztős tejet, gyúrd össze, és kb. 40 percig pihentesd.
A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán, szórd rá a mazsolát, ízesítsd ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel és hintsd meg egy-két evőkanál barna cukorral. Tekerd fel, és vágd fel kb. egycentis karikákra. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetve, tetejüket olvasztott vajjal megkenve, közepes lángon kb. 35-40 perc alatt megsül.