Hozzávalók (4 személyre):
2 nagy alma
1 ek. kukoricakeményítő
12 dkg liszt
1 tk. sütőpor
3 ek. olaj
csipet só
1 kk. fahéj
A karamellhez:
20 dkg kristálycukor
3 ek. olaj
Elkészítés:
Először elkészítjük a tésztát, amelyben kisütjük az almát: a lisztet, sütőport, sót és fahéjat egy edénybe szitáljuk, hozzáadunk annyi hideg vizet kb. 1,5 dl-t , hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Simára keverjük az olajjal. 15 percig pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, csumáját eltávolítjuk, 4-5 karikára szeleteljük, amelyeket félbevágunk. Megszórjuk a kukoricakeményítővel (hogy rajta maradjon a tészta). A wokban olajat forrósítunk, az almákat a tésztába mártjuk, és adagokban aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 2 perc alatt.
A karamellhez az olajat és a cukrot egy lábasban alacsony tűzön felolvasztjuk, és amikor karamell állagú, gyorsan mindkét oldalán belemártjuk az almákat, hogy a karamell vékonyan befedje. Egy előre kikészített, olajjal kikent, szezámmaggal megszórt tálcára tesszük. Azonnal tálaljuk vaníliafagyival.