Hozzávalók (4 személyre)
5 dkg pirított, sótlan amerikai mogyoró
1 chilipaprika
3 gerezd fokhagyma, aprítva
3-4 cm-es friss gyömbér, meghámozva, apróra vágva
1 dl húsleves
2 ek. szójaszósz
3 ek. kecap manis (sűrű, édes szójaszósz helyettesíthető szójaszósz és méz keverékével)
egy fej jégsaláta, leveleire tépkedve
olaj
Elkészítés:
A csirkemellfilét az aprítógépbe helyezzük 2 ek. olajjal, és felaprítjuk (vagy a hentesnél darált csirke- vagy pulykamellet veszünk). A wokban közepes lángon 2-3 ek. olajat forrósítunk, beledobjuk a fokhagymát, gyömbért és chilit, pirítjuk. Hozzáadjuk a darált csirkehúst, magas lángon pirítjuk, fakanállal folyamatosan kevergetve, hogy minél kisebb darabokra essen szét. Ráöntjük a húslevest és a kétféle szójaszószt, pár percig főzzük, hogy a csirke megpuhuljon. Hozzáadjuk a mogyorót. A salátát leveleire szedjük, és erre adagoljuk a húst. Batyut vagy tekercset is csinálhatunk belőle, vagy csak tányérként használjuk.