Gasztro

Salátakehelyben tálalt gyömbéres-mogyorós csirke

Hozzávalók (4 személyre)





• 40 dkg csirkemellfilé
• 5 dkg pirított, sótlan amerikai mogyoró
• 1 chilipaprika
• 3 gerezd fokhagyma, aprítva
• 3-4 cm-es friss gyömbér, meghámozva, apróra vágva
• 1 dl húsleves
• 2 ek. szójaszósz
• 3 ek. kecap manis (sűrű, édes szójaszósz – helyettesíthető szójaszósz és méz keverékével)
• egy fej jégsaláta, leveleire tépkedve
• olaj

Elkészítés:

A csirkemellfilét az aprítógépbe helyezzük 2 ek. olajjal, és felaprítjuk (vagy a hentesnél darált csirke- vagy pulykamellet veszünk). A wokban közepes lángon 2-3 ek. olajat forrósítunk, beledobjuk a fokhagymát, gyömbért és chilit, pirítjuk. Hozzáadjuk a darált csirkehúst, magas lángon pirítjuk, fakanállal folyamatosan kevergetve, hogy minél kisebb darabokra essen szét. Ráöntjük a húslevest és a kétféle szójaszószt, pár percig főzzük, hogy a csirke megpuhuljon. Hozzáadjuk a mogyorót. A salátát leveleire szedjük, és erre adagoljuk a húst. Batyut vagy tekercset is csinálhatunk belőle, vagy csak „tányérként” használjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top