Hozzávalók:
1 kg karalábé
50 dkg csirkemell
vaj
15 dkg rizs
15 dkg füstölt szalonna
egy pohár tejföl
egy csokor kapor
Előkészületek: A karalábét tisztítsd meg a héjától és vágd fel kockára, majd egy jó evőkanálnyi vajon párold puhára. A csirkemellet sózd és borsozd, vajon főzd kifehéredésig, majd daráld le, vagy egy éles késsel aprítsd kis darabokra. A rizst duplaannyi vízzel főzd puhára. A rizst, a csirkemellet és az ugyancsak apróra vágott szalonnát keverd össze. Egy jénai tál alját terítsd be karalábéval, kend rá a tölteléket, majd erre ismét karalábét és így tovább, amíg az alapanyagok elfogynak. Tetejére karalábé kerüljön, és locsold meg egy csokor kaporral elkevert tejföllel. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sül.