nlc.hu
Gasztro
Rakott spenót

Rakott spenót

Hozzávalók:


• 50 dkg penne tészta
• 10 dkg juhtúró
• 2 dl főzőtejszín
• 15 dkg keményebb sajt
• 50 dkg friss vagy fagyasztott spenót
• tojás
• 4 gerezd fokhagyma
• só, bors, oregánó, majoránna

Elkészítés:

Lobogó forró vízben főzd ki a penne tésztát. Kevés olajon futtasd meg a felaprított spenótot, és adj hozzá 4 gerezd áttört fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, majd párold készre. Szórd bele a juhtúrót és öntsd fel a tejszínnel. Alacsony hőfokon főzd addig, míg a tejszín összesűríti. Egy jénai tál aljára szórd bele a penne tésztát, öntsd rá a spenótos szószt és reszeld rá a sajtot. Amikor a sajt kezd pirulni, akkor elkészült. Kb. 10 perc.
Tipp: a tészta tetejére üthetsz egy-két tojást is, ez esetben akkor készül el az egytálételünk, amikor az tükörtojásszerűen rezgőssé válik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top