Hozzávalók:
0,5 kg szilva
20 dkg margarin
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 doboz kefir
3 bögre liszt
egy kiskanál sütőpor
egy kiskanál fahéj
Elkészítés:
Egy kisebb tepsit (15 × 21 cm) bélelj ki sütőpapírral. A szilvát mosd meg, majd kimagozva vágd negyedekre, és szórd meg egy kevés fahéjas porcukorral (egy kiskanál fahéj, 2 evőkanál porcukor). A puha margarint robotgéppel keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal. Öntsd bele a kefirt, legvégül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ebbe a masszába forgasd bele a szilvát, majd közepes lángon, előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süsd. Tálalás előtt hintsd meg egy kevés porcukorral.
Kevert tésztánál fontos, hogy mindegyik hozzávaló (tojás, vaj, kefir stb.) azonos hőmérsékletű legyen!