nlc.hu
Gasztro

Szilvás-kefires kevert tészta





Hozzávalók:


• 0,5 kg szilva
• 20 dkg margarin
• 1 bögre cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 4 tojás
• 1 doboz kefir
• 3 bögre liszt
• egy kiskanál sütőpor
• egy kiskanál fahéj


Elkészítés:

Egy kisebb tepsit (15 × 21 cm) bélelj ki sütőpapírral. A szilvát mosd meg, majd kimagozva vágd negyedekre, és szórd meg egy kevés fahéjas porcukorral (egy kiskanál fahéj, 2 evőkanál porcukor). A puha margarint robotgéppel keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal. Öntsd bele a kefirt, legvégül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ebbe a masszába forgasd bele a szilvát, majd közepes lángon, előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süsd. Tálalás előtt hintsd meg egy kevés porcukorral.
Kevert tésztánál fontos, hogy mindegyik hozzávaló (tojás, vaj, kefir stb.) azonos hőmérsékletű legyen!

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top