Hozzávalók:
60 dkg hosszú sertéskaraj
egy nagyobb fejű karfiol
4 dl tejföl
4 dl fehérbor
ételízesítő
fokhagyma, fűszerek, vöröshagyma
10 dkg vaj
20 dkg kemény sajt
Elkészítés:
A római tálat áztasd be hideg vízbe, a vöröshagymát tisztítsd meg, és vágd fel vékony csíkokra. A sertéskarajt vágd szeletekre (vagy a hentessel vágasd fel), és klopfold ki. Fűszerezd ételízesítővel, fokhagymával, esetleg pecsenye- vagy flekkenfűszerrel.
A tál aljára dobj néhány darabka vajat, egy sor cikkekre vágott vöröshagymát és a rózsáira szedett nyers karfiolt. Fedd be a kiklopfolt, fűszeres hússal, és kezdd elölről a rétegezést, amíg a hozzávalókból futja. Locsold le az egészet fehérborral, fedd be tejföllel és reszelt sajttal.
Sütőben kb. 80 perc alatt elkészül.